El Vendrell

Martí Carnicer presenta les propostes de participació ciutadana i destaca que el proper ‘serà el mandat de la participació’

  • Actualizado:
  • Creado:

Ha destacat l’assoliment de diverses fites com ser l’únic ajuntament del Camp de Tarragona premiat en dues ocasions per la seva transparència (UAB). Seguidament ha destacat que el proper serà el mandat de la participació ciutadana.

Un moment de la roda de premsa.
Un moment de la roda de premsa.

Martí Carnicer ha presentat les propostes en matèria de transparència i participació ciutadana explicant que, després de la feina feta en transparència al Vendrell els darrers 4 anys, ‘el proper serà el mandat de la participació ciutadana’.

En aquest sentit, Carnicer ha anunciat que ‘s’ha de fomentar la participació ciutadana i per això, ja hi ha a punt un Reglament de Participació Ciutadana’. Carnicer ha detallat alguns dels punts dels que consta aquest Reglament de Participació Ciutadana com:

-Creació d’un Organisme de Participació dels Ciutadans. Amb successió aleatòria i rotativa dels integrants per permetre la participació de més persones.

-Constitució del Consell d’Usuaris de la Corporació. Com, per exemple, un consell d’usuaris de l’aigua per avaluar-ne el servei.

-Debat anual sobre la gestió de l’Ajuntament del Vendrell

-Regulació de les iniciatives ciutadanes. Aquesta seria una eina que permetria als ciutadans, prèvia recollida de signatures, presentar una proposta perquè es debateixi en el plenari municipal.

Aplicació mòbil per millorar la gestió de la via pública

Rafel Gosàlvez ha estat l’encarregat de presentar una proposta tecnològica per millorar la via pública i, també, fomentar la implicació dels ciutadans en els serveis que ofereix l’Ajuntament.

En aquest cas, es tracta de la creació d’una aplicació mòbil (APP) totalment gratuïta que permeti als ciutadans enviar imatges geolocalitzades d’incidències, avisos, i aspectes a millorar de la via pública.

‘Amb aquesta aplicació i la participació dels ciutadans del Vendrell podríem ser molt més ràpid i eficients a l’hora de millorar la neteja de determinats punts del municipi i disposar d’un millor manteniment de la via pública. És una eina que ens permetria crear una nova relació amb el ciutadà més àgil i ràpida’

Plataforma digital per unificar les ofertes de treball

Per la seva part, Kenneth Martínez ha presentat la creació d’una plataforma digital específica per recollir totes les ofertes de treball públiques i privades ubicades a la demarcació de Tarragona.

‘Aquesta serà una eina molt útil per a totes les persones que busquen feina i ens permetrà que hi hagi una comunicació més fluïda amb les peticions dels ciutadans que busquen feina’, ha explicat Martínez.

Compromisos complerts en transparència

D’altra banda, Martí Carnicer ha detallat a l’inici de la roda de premsa tota la feina feta en transparència. Per Carnicer ‘s’han complert els compromisos adquirits amb la ciutadania’ en matèria de transparència. Tot i això, ha anunciat que en els propers anys es continuarà aprofundint al màxim en aquest apartat.

Carnicer ha enumerat tots els aspectes presents al web municipal que s’han incorporat aquests anys com:

-Els pressupostos i els de les seves entitats
-L’execució periòdica dels pressupostos i la seva liquidació anual.
-Els terminis de pagament a proveïdors.
-Els sous i les dietes dels càrrecs electes i eventuals.
-Les convocatòries de llocs de treball i les seves resolucions.
-Les convocatòries de subvencions i les seves resolucions.
-Les característiques econòmiques i socials de les ajudes que es donin.
-Els processos de contractació que superin un determinat import.


Candidatura Martí Carnicer 2015
El Vendrell 29-04-2015