El Vendrell

Martí Carnicer presenta una proposta per crear una nova centralitat urbana als barris marítims per millorar els serveis i el comerç

  • Actualitzat:
  • Creat:

Destaca una sèrie de canvis urbanístics que permetrien crear un nou espai urbà cèntric vertebrat a través de la plaça Germans Trillas per incrementar els serveis, comerços i atractiu turístic d’aquesta part del municipi.

Un moment de la roda de premsa feta a Coma-ruga.
Un moment de la roda de premsa feta a Coma-ruga.

Martí Carnicer ha explicat en una roda de premsa quins són els principals punts estratègics de la seva proposta per millorar els barris de Coma-ruga, el Francàs i Sant Salvador els propers anys.

Primer de tot, el candidat socialista ha destacat la necessitat d’ Elaborar un Pla Estratègic específic per al Barris Marítims, que garanteixi la coherència i coordinació de totes les actuacions encaminades al doble objectiu de consolidar i donar serveis a la població resident i promocionar l’atractiu turístic potenciant més aspectes com el turisme familiar i el turisme termal. Aquest Pla s’haurà de definir per etapes i tindrà entre altres el següent contingut:

A ) Afavorir la consolidació d’un centre urbà a Coma-ruga. Coma-ruga te la necessitat de definir i posar al dia el seu nucli central com a referent urbà , per tal de generar millors condicions per a l’activitat comercial i pel veïnat. Cal vertebrar urbanísticament el centre de Coma-ruga. En aquest sentit proposem les següents accions:

1. Transformar la plaça Germans Trillas en una plaça d’us general que sigui un punt de trobada per tots els ciutadans. Reordenant en espais pròxims els aparcaments existents, sense reducció de places.

2. Revisar la circulació dels carrers centrals per tal d’incrementar les illes de vianants i afavorir la activitat comercial i de restauració.

3. Licitar el parc infantil del Tabaris per millorar l’atractiu lúdic per a famílies i infants.

B) Construcció d’una passarel•la per sobre de la riera de La Bisbal per permetre la continuació del passeig marítim entre Sant Salvador i el sector del Sanatori.

C) Adequar l’antic cinema Brisamar, si es possible amb la col•laboració de la iniciativa privada, per ubicar-hi infraestructures per als veïns i entitats dels barris, que podrien incloure algunes activitats municipals.

D) Desenvolupar el projecte de naturalització de les Madrigueres per a la recuperació del sistema dunar, els estanys i el bosc de ribera. Aquest espai natural protegit, d’unes 25 Hectàrees. Ha de convertir-se en un nou centre de difusió i educació medioambiental.

E) Seguir cercant l’acord amb Adif per l’adequació dels terrenys que envolten l’estació de San Vicenç de Calders per a la construcció de zones d’aparcament.

F) Consolidació del Campus Universitari del Baix Penedès, a l’alberg de Santa Maria, atraient més oferta universitària, com Cursos d’Estiu que a més de la formació siguin atractius per l’oferta turística del municipi, ampliant d’aquesta manera el perfil dels nostres visitants.

G) Vetllar per la qualitat de la sorra com un element essencial de l’entorn dels nostres Barris Marítims

H) Tot això s’ha de fer comptant amb la participació dels veïns afectats. En aquest sentit es promourà la creació d’un Consell Ciutadà dels Barris Marítims .