El Vendrell

Manifest que l'agrupació socialista del Vendrell va pronunciar ahir al cementiri en record de la II República ‪

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els representants socialistes i de Progressistes del Vendrell van realitzar ahir una ofrena floral al cementiri del Vendrell en record de totes les persones que van lluitar per defensar els ideals i projecte de la II República. A sota, teniu el manifest:

Un moment de l'acte que es va celebrar al Vendrell
Un moment de l'acte que es va celebrar al Vendrell

 

Avui 14 d’abril de 2015 commemorem el 84 (vuitanta-quatrè) aniversari de la proclamació de la II república a 1931, sense dubte, un dels períodes de major progrés i avenços socials de la nostra història comuna. Una època, especialment els dos primers anys, en què els governs republicans i socialistes, van aconseguir millorar les condicions de vida de la majoria social.

84 anys són una gota d’aigua en l’oceà de la història. Els problemes que patia la majoria de la societat al 1931 no són tan diferents als problemes que pateix la societat avui: guerres, desocupació, absència de drets laborals, habitatge, desigualtats, nul reconeixement de la realitat plurinacional, corrupció, absència d’un model de país, desesperança i frustració.

Els governs republicans i socialistes aconseguiren avançar en la igualtat entre homes i dones, avançar en els drets laborals i en la ocupació, avançar en la igualtat a l’accés a un habitatge digne, dissenyar un model federal d’organització d’un estat plurinacional, posar en valor la honestedat i la transparència en la gestió dels recursos, i sobretot generar esperança i solucions davant les frustracions i els problemes, practicant la solidaritat i la participació ciutadana front les injustícies i afavorint la cohesió social dialogant i fent pinya en lloc de generar odi i exclusió.

84 anys després la majoria de vendrellenques i de vendrellencs somniem amb el mateix. Volem un vendrell cohesionat i de progrés. Volem un Vendrell en el que tots i totes puguem treballar, educar-nos, formar-nos o ser ajudats en casos vulnerabilitat i necessitat.

Volem un Vendrell en el que l’esforç col.lectiu serveixi per satisfer les necessitats bàsiques de tots, però en especial dels més febles. En el que els desocupats siguin ocupats. On els infants, els joves i la gent gran vegin cobertes les seves especials necessitats. On la cultura, l’esport i el lleure siguin eixos vertebradors del desenvolupament de les persones.

Un Vendrell cohesionat socialment, mediambientalment sostenible i urbanísticament amable amb la ciutadania. Un Vendrell de les persones que defensi els drets nacionals i els drets socials amb la mateixa intensitat, un Vendrell participatiu i dinàmic, un Vendrell amb un fort sector productiu, comercial i de serveis que funcioni com a motor econòmic del Penedès connectat i interconnectat amb el nostre entorn més immediat, i un Vendrell que superi definitivament les dificultats del passat i present, i que estigui preparat pels reptes del futur immediat per assolir un horitzó de benestar compartit.

Avui, 84 anys després de la proclamació de la II República, i davant alguns dels homes i dones que es van donar la vida en la defensa de la democràcia i dels valors de progrés, igualtat i fraternitat entre les persones, i els valors de solidaritat federal entre els pobles... els socialistes i progressistes del Vendrell, i amb nosaltres tots aquells que s’identifiquen amb els valors republicans de transformació i progrés social els hi donem el nostre homenatge i record més sincer perquè sempre són i seran una referència per nosaltres.

Aquest és el solemne compromís dels socialistes i progressistes del Vendrell coherent amb la nostra millor tradició republicana.

Visca la República.
Visca El Vendrell.